Gravering - en slitstark märkningsteknik

Permanent gravyr i plast, aluminium & rostfritt.

För dig som behöver permanent märkning av dina produkter, erbjuder vi gravering i både metall och plast. Vi kan gravera in texter, logotyper eller t ex nummerserier i flera olika material och ytor.  Gravyren blir en del av produkten som ger värdefull information, en vägledande instruktion eller ren marknadsföring.

Om du vill märka upp din slutprodukt med en separat maskinskylt, CE-skylt eller någon annan typ av specialskylt i metall eller plast, kan vi även hjälpa till med det.

Det går bra att skicka in ett färdigt underlag i följande format: dfx, dwg, eps och tryckfärdig pdf. Vi jobbar med en mjukvara som även kan vektorisera filer i tiff, jpeg och bmp, men tänk på att slutresultatet blir bättre ju högre kvalitet originalfilen har.

CNC-bearabetade detaljer i stål, rostfritt stål och aluminium

Gravyr med laser eller fräsning

Lasergravering
Vi använder främst lasergravyr när vi ska märka upp metaller som rostfritt stål och eloxerad aluminium. Resultatet är en nästa helt slät yta med en färgad märkning. Gravyren på rostfritt blir svart, medan den graverade texten på en eloxerad ytan blir vit/gråvit. Även vissa sorters plast graveras med lasern. Då blir gravyren ett färgat spår i materialet. Djupet varierar med materialets sammansättning och generellt sett kan man säga att ju porösare material desto djupare gravyr.

Fräst gravyr
Den frästa gravyren fungerar i alla de material som vi vanligtvis bearbetar; stål, aluminium och plast. På ett djup av ca 0,2 – 0,5 mm fräser vi in en exakt kopia av din logotyp eller text. Generellt sett blir resultatet bättre ju hårdare materialet är.

Offertförfrågan