Fräsning i aluminium

Aluminium, en lättfräst lättmetall med naturligt rostskydd

Aluminium är ett grundämne och den vanligaste metallen i jordskorpan. Det är en lättmetall med egenskaper gör det till populärt material inom en mängd olika industrier, så som flyg- och fordonsindustrin, byggbranschen, elektronikindustrin och livsmedelsindustrin.

  • Aluminium har naturligt korrosionsbeständighet och bildar ett skyddande oxidskikt på ytan som skyddar rost och korrosion i fuktiga eller syrahaltiga miljöer.
  • Aluminium är en bra ledare av värme och elektricitet, vilket gör det användbart inom elektronik och elektriska applikationer.
  • Aluminium är inte magnetiskt och används i applikationer där icke-magnetiskt material är nödvändigt, som i vissa elektronikkomponenter.
  • Aluminium är ett material som enkelt formas och bearbetas genom olika tillverkningsmetoder, så som CNC-fräsning, CNC-svarvning, gjutning, valsning, smide och extrudering. Materialet smälter vid relativt låga temperaturer utan att förlora sina grundläggande egenskaper, vilket gör det enkelt att smälta, forma och även återvinna.
  • Aluminium har en låg densitet och är lätt i förhållande till sin volym.

Lätt att precisionsfräsa

Att bearbeta aluminium i en CNC-fräs går utmärkt. Med rätt frässkrä, matning och smörjning blir resultatet detaljer med hög precision. Det går snabbare att bearbeta än stål och rostfritt stål, men detaljerna får inte samma hållfast.

Offertförfrågan